De Mensen is een Vlaams audiovisueel productiehuis en vormt samen met Skyline Entertainment, Les Gens, Gardner and Domm en The Virus de grootste onafhankelijke producentengroep in België.

De Mensen

Het productiehuis De Mensen maakt al sinds 2001 tv-programma’s in alle genres voor alle zenders. Blokken, Wauters vs. Waes, Dieren in Nesten, Karakters, Zijn er nog Kroketten?, Mag ik U Kussen?, Urban is Top!, Reizen Waes, Spitsbroers, ... zijn slechts enkele van de vele titels. Cath Luyten, Ben Crabbé en Tom Waes zijn exclusief verbonden aan De Mensen.

Skyline Entertainment

Skyline Entertainment werd opgericht in 1997 en produceert kwalitatief hoogstaande én commercieel succesvolle fictiereeksen en bioscoopfilms. Aspe, Kampioen Zijn Blijft Plezant, Salamander, Groenten uit Balen, De Rodenburgs, F.C. De Kampioenen 2: Jubilee General, Professor T.,... is een kleine greep uit het aanbod. In 2014 werd Skyline Entertainment een 100% volle dochteronderneming van De Mensen.

Les Gens (Stromboli Pictures)

Het Brusselse productiehuis Les Gens, het vroegere Stromboli Pictures, richtte zich tot nu vooral op de Franstalige fictiemarkt. Ze produceerden onder andere de series Esprits de Famille en Melting Pot Café, de succesvolle kortfilm Complices en de bekroonde film Quand la Mer Monte. Sinds kort zijn daar ook tv-programma's bijgekomen voor RTBF en RTL-tvi, zoals het tweede seizoen van Les Héros du Gazon en Puis-Je Vous Embrasser. Ook Les Gens maakt voor 100% deel uit van De Mensen.

Gardner and Domm

Op 14 januari 2015 werd Gardner and Domm door de zaakvoerders van De Mensen opgericht als 4de productiehuis in de groep. Voortaan vallen alle Tax Shelter activiteiten van De Mensen, Skyline Entertainment en Les Gens onder Gardner and Domm, naast haar eigen producties en coproducties met Belgische of buitenlandse producenten voor internationale fictieprojecten.

TNFP

The New Flemish Primitives werden in 2011 opgericht door de onafhankelijke productiehuizen De Filistijnen, Woestijnvis en De Mensen. TNFP vertegenwoordigt sindsdien hun tv-formats in het buitenland. Met succes, want Vlaamse formats staan internationaal bekend om hun creativiteit en hoge production value. Ondertussen biedt TNFP ook de formats aan van Hotel Hungaria, SBS Belgium en de VRT.

The Virus

The Virus is een jong, creatief en flexibel productiehuis dat virale content, reclameclips en online (marketing) video's produceert. The Virus is "geïnfecteerd" door De Mensen en combineert de uitgebreide TV-ervaring met een verfrissende en innovatieve kijk op de nieuwe media. Dankzij een unieke mix van creativiteit en ervaring is het de perfecte partner voor bedrijven, reclamebureaus, PR-bureaus en overheden die een sterk verhaal willen vertellen.