'Façades', de nieuwe film van Kaat Beels en Nathalie Basteyns, het regieduo achter het internationaal gelauwerde 'Beau Séjour', gaat op 14 oktober in wereldpremière op het 44ste Film Fest Gent, in het kader van de Nacht van het Vlaamse Filmberoep. Voor de algemene Belgische release is het wachten tot 13 december.

Nadat ze al samen de succesvolle televisieseries 'Clan' en  het internationaal gelauwerde 'Beau Séjour' regisseerden, richt het Brusselse regieduo Kaat Beels en Nathalie Basteyns zich met 'Façades' opnieuw op het grote scherm. De film is vanaf 13 december te zien in de Belgische zalen. De hoofdrollen worden vertolkt door Natali BroodsJohan LeysenTheo Maassen enFrieda Pittoors. Ook zijn er rollen weggelegd voor Benjamin VerdonckElla-June HenrardNell CattrysseJoren Seldeslachts en Gene Bervoets. Het scenario werd geschreven door Jan PepermansAntons Mertens stond achter de camera. De muziekscore is van de hand van Peter Baert


Façades

 
Alex staat onverwacht op een kantelpunt in haar leven wanneer haar dementerende vader in de steek gelaten wordt door haar moeder.  De behulpzame Alex trekt bij hem in en stelt daardoor haar eigen leven en huwelijk in vraag. Wil ze bij haar ontrouwe man blijven of niet? Is ze wel echt gelukkig bij hem of moet ze, net als haar ouders, de façade laten vallen?
‘Façades’ is een beklemmend drama over geheimen, huwelijksperikelen en jeugdtrauma’s. 

'Façades' is een productie van De Mensen in coproductie met Gardner and Domm, Les Gens, Eén, RTBF en Proximus, met de steun van VAF/Filmfonds, Screen Flanders en Centre du Cinéma et de l'audiovisuel de la fédération Wallonnie-Bruxelles en in samenwerking met Telenet en de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.