Productiehuis De Mensen werkt aan een nieuwe fictiereeks voor Eén, waarin Tom Waes de hoofdrol zal vertolken. De opnames starten in de zomer van 2017.

De serie, die ten vroegste in 2018 te zien zal zijn op Eén, volgt twee agenten die samen undercover gaan in het drugsmilieu. Deze suspenserijke en zwart-komische reeks, heeft als werktitel Undercover. Tom Waes neemt de mannelijke hoofdrol voor zijn rekening en kruipt in de huid van een Belgisch undercoveragent. Zijn tegenspeelster wordt een Nederlandse actrice, haar naam wordt later bekend gemaakt.

Tom Waes is bekend van programma’s als Reizen Waes en Tomtesterom en speelde de afgelopen jaren verschillende rollen in fictiereeksen en films. Zo gaf hij gestalte aan diverse personages in De Zaak Alzheimer, Het geslacht De Pauw, Aspe, Nieuw Texas, Buitenspel, De SM rechter, en in de toekomst dus de hoofdrol in Undercover.

Tom Waes: “Toen De Mensen mij vroeg voor deze rol, moest ik geen twee keer nadenken. Acteren is een grote liefde van mij, alleen heb ik er door m’n andere programma’s de voorbije jaren weinig tijd voor gehad. Deze reeks vertelt een razend spannend verhaal, maar bevat ook humor en de personages zitten onwaarschijnlijk goed in mekaar. Ik heb echt zin om erin te vliegen en kan niet wachten om deze serie voor te stellen aan de kijkers.”

Een schrijversteam onder leiding van Nico Moolenaar (Vermist) ontwikkelt de scenario’s. Hans Herbots (Bo, The Spiral, Als de dijken breken), die op dit moment de Britse reeks Riviera inblikt, zal Undercover regisseren.

Hans Herbots: “Undercover combineert alle ingrediënten die een topreeks nodig heeft: sterke personages, een geweldig spannend verhaal en een stevige dosis zwarte no-nonsense humor. Waar ik ook van hou is werken met verrassende acteurs en Tom Waes is mijn ideale witte konijn: geweldige presence, grote naturel, én acteertalent. Als hij met zijn gekende drive naar de set komt dan gaat dat serieuze vonken geven! Ik zet mij al schrap.”

Ook bij Eén kijkt men uit naar deze nieuwe samenwerking met Tom Waes en De Mensen: 

Olivier Goris, netmanager van Eén: “Super dat we ook deze kant van Tom Waes kunnen tonen op Eén. En dat in een opwindende reeks, geproduceerd door een topteam. Echt top.”